Vincent van Gogh Video Impressie Bloemencorso Lekker Etten-Leur

In Etten-Leur (destijds “Etten”) zet Vincent van Gogh zijn eerste stappen als kunstenaar. Etten was van unieke betekenis voor Vincent, zijn leven en zijn werk. Etten en Brabant in z’n algemeenheid lag hem na aan het hart. Hij hield van het landschap, van de eenvoudige bevolking en van het boerenleven hier. En hier in Brabant zijn we Vincent van Gogh 125 jaar na zijn sterfdatum nog niet vergeten! Tal van evenementen stonden in september 2015 in het teken van Van Gogh. Met de praalwagens van het Bloemencorso in Zundert werd een ode gebracht aan de kunstenaar, tijdens het culinaire evenement Lekker Etten-Leur werden gerechten geserveerd met een knipoog naar Vincent en ook tijdens de jaarlijks terugkerende Redhead Days in Breda (Roodharigendag) stond de beroemde “redhead” Vincent centraal.

De samenwerkende organisaties Regio West-Brabant, VisitBrabant en Van Gogh Brabant maakten een schitterende compilatie van de diverse Van Gogh activiteiten in de regio. Geniet je mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *