Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden

Wilt u een kamer reserveren in Bed & Breakfast Monument076? Wij heten u graag van harte welkom!

Wij vertrouwen onze gasten en gaan er vanuit  dat wij kunnen rekenen op het naleven van algemene normen en waarden. Zo respecteren wij (de privacy van) onze gasten en verwachten hetzelfde terug. In ons huis wordt niet gediscrimineerd, is ruimte voor een open gesprek en gaan wij er vanuit dat feedback altijd met de juiste intentie gegeven wordt. Als iets wettelijk verboden is, dan geldt dat hier ook. Voor de duidelijkheid hebben wij hieronder enkele huisregels en reserveringsvoorwaarden opgesteld.

Reserveringsvoorwaarden

 • U kunt een kamer telefonisch of via internet reserveren. In beide gevallen geldt dat uw reservering pas definitief is wanneer u van ons een bevestiging per e-mail heeft ontvangen.
 • Onze tarieven zijn gebaseerd op het gebruik van één kamer inclusief ontbijt voor twee personen. 
 • Voor kinderen tot 1 jaar berekenen wij geen toeslag, mits uw kind op dezelfde kamer overnacht en u zelf zorgt voor een kinderbedje en beddengoed. Indien gewenst kunt u bij ons een kinderbedje huren.
 • Wij hanteren een flexibel annuleringsbeleid. Tot 7 dagen voor aankomst kunt u uw reservering kosteloos annuleren. Voor meer informatie over annulering verwijzen wij u naar het hoofdstuk “Annuleringsvoorwaarden” op deze pagina.
 • Onze tarieven kunnen fluctueren op basis van beschikbaarheid, evenementen, specifieke weekdagen en feestdagen. Bij online reserveren wordt het tarief automatisch berekend. 
 • Op de dag van aankomst is de kamer vanaf 15:00 voor u beschikbaar. U kunt natuurlijk wel uw bagage alvast even bij ons afgeven. Als uw kamer al gereed is kunt u eerder ‘inchecken’, laat dit graag even van tevoren weten.
 • Voor de dag van vertrek geldt dat u de kamersleutel voor 10:30 inlevert. Wilt u uitslapen of de kamer langer gebruiken? Neem dan even contact met ons op.
 • Huisdieren zijn in principe niet toegestaan in onze Bed & Breakfast. Heeft u een hulphond? Neem dan even contact met ons op!
 • Wij behouden ons het recht om reserveringen, zonder opgaaf van redenen, te weigeren en/of te annuleren.
 • Bed & Breakfast Monument076 is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal aan door gasten meegebrachte eigendommen zoals jassen, tassen en andere persoonlijke eigendommen.
 • Bed & Breakfast Monument076 is niet aansprakelijk voor enige vorm van lichamelijk letsel of schade tengevolge van het verblijf in onze accommodatie.

Annuleringsvoorwaarden

Moet u onverhoopt uw reservering annuleren? Vervelend! Hieronder lichten wij onze annuleringsvoorwaarden toe. In principe hanteren wij deze voorwaarden, al bekijken wij elke annulering natuurlijk individueel. Een annulering op korte termijn brengt kosten voor ons mee. Naast eventuele inkoop van bederfelijke producten betreft het vooral gemiste inkomsten omdat de kamer waarschijnlijk op een dergelijke korte termijn niet meer verhuurd kan worden. Heeft u vragen over onze annuleringsvoorwaarden? Neem dan beslist even contact met ons op.

 • Annuleert u uw reservering langer dan 7 dagen voor aankomst? Dan berekenen wij geen kosten aan u door.
 • Indien u minder dan 7 dagen van tevoren annuleert, wordt de eerste nacht volledig in rekening gebracht. Voor de resterende nachten berekenen wij 50% van de kamerprijs.
 • Indien u arriveert en besluit eerder te vertrekken, worden de niet-verbleven nachten vanaf 24 uur na annulering voor 50% terugbetaald.

Spelregels tijdens uw verblijf

 • Voldoet onze Bed & Breakfast of uw kamer niet aan uw verwachtingen? Is er iets kapot of werkt er iets niet? Laat het ons zo snel mogelijk even weten. !
 • U kunt op de dag van reservering vanaf 15:00 tot 22:30 inchecken. Later inchecken is in overleg mogelijk. Wij vragen u vriendelijk om even aan ons door te geven hoe laat u verwacht te arriveren. Dan zorgen wij dat we aanwezig zijn om u persoonlijk te verwelkomen!
 • Op de dag van vertrek dient u voor 10:00 uit te checken. Wilt u langer in uw kamer verblijven? Wij bieden de mogelijkheid voor een “late checkout” tot 13:00. Hiervoor vragen wij een toeslag van € 25,00. U kunt dit bij het maken van de reservering aangeven.
 • Het ontbijt wordt geserveerd tussen 07:00 – 10:00. Bij aankomst zullen wij u vragen hoe laat u wenst te ontbijten. Wij verzoeken u vriendelijk om de door u aangegeven tijd in acht te nemen. 
 • Bij inchecken ontvangt u van ons een sleutelset. Met deze sleutels kunt u de toegangspoort, de toegangsdeur naar de Bed & Breakfast én natuurlijk uw kamer openen en afsluiten. Om de veiligheid van onze gasten te kunnen waarborgen moeten wij, indien u de sleutel verliest, alle sloten vervangen. In dat geval berekenen wij € 50,00 van de kosten hiervoor aan u door.
 • Is er iets kapot gegaan? Laat het ons even weten, wij repareren of vervangen dat graag zo snel mogelijk. Wij gaan er in principe vanuit dat er geen opzet in het spel is, en berekenen hiervoor dan ook geen kosten door.
 • U reserveert een kamer in een historisch oud pand in het centrum. De vloer kan een beetje kraken, en het kan een beetje gehorig zijn. Als de terrasjes in de zomer vol zitten kan ook dit te horen zijn, evenals het luiden van de kerkklokken. Hier kunnen (en willen) wij niets aan doen, dat is de charme van een monumentaal pand in een historisch centrum! Wat dat betekent voor u? Houdt een beetje rekening met de onder- of bovenburen. En als u last heeft van het geluid dan hebben wij altijd oordopjes voor u beschikbaar!
 • Bed & Breakfast Monument076 heeft rookvrije kamers en algemene ruimtes. Roken is expliciet níet toegestaan in de kamer of andere ruimtes binnen onze Bed & Breakfast. Ook niet hangend uit het raam. Wilt u een sigaret roken? Loop even naar buiten! Wij gaan er vanuit dat een ieder ons rookvrij beleid respecteert. Indien wij waarnemen dat er wél gerookt is in de kamer zullen wij een gespecialiseerd bedrijf inhuren om de rooklucht te verwijderen. De kosten hiervan worden verhaald op de overtreder.
 • Bij vandalisme, diefstal of andere wetsovertredingen doen wij altijd aangifte bij de politie. Alle aan het vergrijp gerelateerde kosten worden op de gast verhaald.