Algemene Informatie

In het Noord-Brabantse Oudenbosch vindt u een grote koepelkerk, waar velen zich over verwonderen. De verwondering is vanwege de grootte van de kerk en vanwege de Romeins aandoende vorm. Het is pastoor Willem Hellemons die in de zestiger jaren van de negentiende eeuw deze merkwaardige kerk heeft laten verwezenlijken. In 1865 is men met de kerk begonnen, met als belangrijkste adviseur, de beroemdste architect uit die tijd: Pierre Cuijpers.De kerk is gebouwd naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome en in 1880 geconsacreerd door Mgr. Van Beek, de derde bisschop van Breda.

De voorgevel van de kerk is eerst voltooid in 1892 onder leiding van Prof.Ir. G.J. van Swaay. In 1912 is de kerk in verband met de bijzondere band van de parochie en het kerkgebouw met het Vaticaan en de Paus door Pius X verheven tot  “basilica minor”.

Na diverse restauraties is de basiliek geworden tot wat zij nu is: een merkwaardige parochiekerk, een weerspiegeling van de grote St. Pieter in Rome, een huis van gebed waar velen zich thuis voelen en een toeristische trekpleister voor mensen uit alle windstreken.

Openingstijden Basiliek in Oudenbosch

Van Pasen tot 1 oktober is de basiliek dagelijks geopend van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 – 16:30 uur. Van 1 oktober tot Pasen is de basiliek een half uur korter open tot 16:00. De winkel in de basiliek is alleen ‘s middags geopend.

Elk weekend is er op zondag een viering om 11:00 uur. Dat kan een Eucharistieviering zijn of een Viering van woord, gebed en communie. Door de week is er een Eucharistieviering op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur in de Hellemonskapel (ingang Pastoor Hellemonsstraat, zijkant Basiliek) Ook op de 1e vrijdag van de maand is er een viering in de Hellemonskapel, om 10.00 uur.

Wil je de Basiliek in Oudenbosch bezoeken? Verblijf met het gezin in de luxe Family Suite van Bed & Breakfast Monument076, op slechts 9 kilometer. Je kunt natuurlijk óók met onze elektrische Renault Twizy de omgeving verkennen…

Contactgegevens

Markt 57
4731 HN Oudenbosch
www.basikiekoudenbosch.nl


0
km
vanaf B&B Monument076

Direct Online Reserveren


Wilt u een kamer reserveren bij Bed & Breakfast Monument076? Dat kan gemakkelijk en snel online. Klik hiernaast op de knop “Reserveren” en vul de door u gewenste aankomst- en vertrekdatum in. U krijgt dan direct inzicht in de beschikbaarheid van de kamers en de tarieven. U kunt uw reservering online maken. Heeft u een vraag? Neem dan beslist even contact met ons op. Wij kijken er naar u te verwelkomen!

DIRECT RESERVERENSTEL EEN VRAAG
Bed & Breakfast Monument076 - Etten-Leur - Breda - B&B Suite 1 Family SuiteMOTI Museum of the Image

Cultureel
MOTI Museum of the Image in Breda - Adres & Openingstijden

Vincent van Gogh Huis in Zundert

Cultureel
Van Gogh Huis in Zundert - Vincent van Gogh in Brabant

Nederlands Drukkerij Museum

Cultureel
Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur / Adres & Openingstijden

Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara

Cultureel
Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara

Streekmuseum Jan Ute Houten

Cultureel

Van Gogh Kerk Etten-Leur

Cultureel
Vincent-van-gogh-kerk-etten-leur-expositie-2-w950