Wandelen in de voetsporen van Vincent van Gogh

Wandelen in de voetsporen van Vincent van Gogh? In zijn jeugd zwierf hij uren over de Oude Buisse Heide. Ook dichteres Henriëtte Roland Holst verbleef hier graag. Zij schreef de meeste van haar dichtbundels, biografieën en politieke boeken in dit gebied. Ze omschreef de plek met de woorden “zoo lieflijk, vredig en idyllisch bekoorlijk, dat elk mensch, die daar komt, door haar stilte, blije harmonie getroffen wordt.” De ‘muze van het socialisme’ bracht haar dagen door met “wandelen, fietsen, zwemmen en luieren in het bosch.” Ze schreef er talloze prachtige natuurgedichten.In dit prachtige natuurgebied worden diverse wandelroutes aangeboden.

Wandelen

De Oude Buisse Heide vormt samen met Wallsteijn en De Moeren een prachtig wandelgebied bij Zundert. Er worden diverse gemarkeerde wandelroutes aangeboden die u langs theekoepels, landhuizen, tuinen en vijvers leiden.

  • De Koepelroute, (blauwe route, 12 kilometer) langs verschillende thee- of jachtkoepels op het landgoed.
  • De Dal van de Turfvaart-rout (gele route, 4 kilometer) start ter hoogte van Landgoed Wallsteijn aan de Roosendaalsebaan.
  • De gedichtenroute (rode route, 5 kilometer) voert u langs de favoriete plekjes van dichteres Henriëtte Roland Holst. Tijdens deze wandeling kunt u acht van haar gedichten lezen.

Contactgegevens

Oude Buisse Heide
Buissedreef, Achtmaal


0
km
vanaf B&B Monument076
Direct Online Reserveren


Wilt u een kamer reserveren bij Bed & Breakfast Monument076? Dat kan gemakkelijk en snel online. Klik hiernaast op de knop “Reserveren” en vul de door u gewenste aankomst- en vertrekdatum in. U krijgt dan direct inzicht in de beschikbaarheid van de kamers en de tarieven. U kunt uw reservering online maken. Heeft u een vraag? Neem dan beslist even contact met ons op. Wij kijken er naar u te verwelkomen!

DIRECT RESERVERENSTEL EEN VRAAG
Bed & Breakfast Monument076 - Etten-Leur - Breda - B&B Suite 1 Family SuiteRestaurant O&O

Eten & Drinken
Restaurant O&O in Sint Willebrord

Bistro Het Lelijke Eendje

Eten & Drinken
Bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur / Adres & Openingstijden

Eetcafé Den Goesting

Eten & Drinken
Eetcafé De Goesting in Etten-Leur

Lo Stivale Ristorante Italiano

Eten & Drinken
Italiaans Restaurant Lo Stivale in Etten-Leur - Adres & Openingstijden

Mei Delicious

Eten & Drinken
Mei Delicious in Etten-Leur - Sushi Dim Sum Tepanyaki Restaurant

EetKavee De Belhamel

Eten & Drinken
EetKavee De Belhamel - Restaurant Eetcafé in Etten-Leur