140ha Natuurschoon

De Vloeiweide is een landgoed dat is gelegen op een lage dekzandrug tussen Etten-Leur en Rijsbergen. Het gebied is ongeveer 140 ha groot. Door dit prachtige gebied ligt een beek, genaamd de Bijloop. Deze is in de oorspronkelijke staat teruggebracht door de oude bedding weer uit te graven. Meerder greppels komen uit op de beek. Deze zijn aangelegd in de 19de eeuw en verklaren de naam van dit gebied. Ook liggen er poelen in het gebied.

In de 20ste eeuw werd de destijds aanwezige heide ontgonnen, voornamelijk voor Dennenbos. Wat het gebied mede zo bijzonder maakt zijn de verschillende boomsoorten die er aanwezig zijn. Dit heeft een aantrekkingskracht op diverse vogelsoorten. Rondom de bossen is genoeg grasland wat het gebied nog gevarieerder maakt.

In dit gebied bevindt zich een oorlogsmonument ter herinnering aan een actie waarbij enkele verzetsstrijders en een moeder met drie van haar kinderen om het leven zijn gekomen.

Ligging

Het gebied ligt tussen Etten-Leur en Rijsbergen. U bereikt het gebied door via de Couperuslaan Etten-Leur uit te rijden, bij de rotonde rechtdoor. U rijdt nu via de Rijsbergseweg, die overloopt in Ettenseweg. Na enkele kilometers linksaf de Hellegatweg, 2de straat rechts. Dit is de Ritseweg. Bij het geel gemarkeerde bruggetje begint een wandelroute van +- 3 km. Deze is aangegeven met paaltjes met blauwe koppen.

Vogelsoorten

U kunt de vogelsoorten zien: Buizerd, Wespendief, Havik, Sperwer, Blauwe reiger, Groene specht, Zwarte specht, Grote bonte specht, Fazant, Gaai, Zanglijster, Koolmees, Pimpelmees, Staartmees, Kuifmees, Vink, Roodborst, Winterkoning, Goudhaan, Wilde eend.

Contactgegevens

Natuurgebied De Vloeiweide
Ritseweg, Rijsbergen


0
km
vanaf B&B Monument076
Direct Online Reserveren


Wilt u een kamer reserveren bij Bed & Breakfast Monument076? Dat kan gemakkelijk en snel online. Klik hiernaast op de knop “Reserveren” en vul de door u gewenste aankomst- en vertrekdatum in. U krijgt dan direct inzicht in de beschikbaarheid van de kamers en de tarieven. U kunt uw reservering online maken. Heeft u een vraag? Neem dan beslist even contact met ons op. Wij kijken er naar u te verwelkomen!

DIRECT RESERVERENSTEL EEN VRAAG
Bed & Breakfast Monument076 - Etten-Leur - Breda - B&B Suite 1 Family SuiteRestaurant O&O

Eten & Drinken
Restaurant O&O in Sint Willebrord

Bistro Het Lelijke Eendje

Eten & Drinken
Bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur / Adres & Openingstijden

Eetcafé Den Goesting

Eten & Drinken
Eetcafé De Goesting in Etten-Leur

Lo Stivale Ristorante Italiano

Eten & Drinken
Italiaans Restaurant Lo Stivale in Etten-Leur - Adres & Openingstijden

Mei Delicious

Eten & Drinken
Mei Delicious in Etten-Leur - Sushi Dim Sum Tepanyaki Restaurant

EetKavee De Belhamel

Eten & Drinken
EetKavee De Belhamel - Restaurant Eetcafé in Etten-Leur