Algemene Informatie

Een levendig museum, ondanks dat de grafische wereld de afgelopen jaren geen moment rust heeft gekend door alle technische ontwikkelingen. Vanaf eind jaren ’60 van de vorige eeuw kwam een revolutie op gang die niet meer te stoppen was. De “loden letter” verdween en de “offset-plaat” maakt zijn intrede.

Het bijzondere van het Nederlands Drukkerij Museum is dat werkelijk alle facetten van het oude, ambachtelijke boekdrukvak te zien zijn en men zich er kan verbazen over het feit dat het allemaal in 1445 begon met de uitvinding van de losse loden letter door Johannes Gutenberg.

U kunt dit allemaal zien in de oude zetterij en drukkerij uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, voorzien van zetbokken gevuld met loden letters en oude drukpersen. In de grote drukkerszaal werken alle drukpersen en is het mogelijk om zelf afdrukken te maken. Voor kinderen heeft het museum een zeer educatief programma. Ze kunnen op verschillende persen zelf afdrukken maken en in de binderij hun eigen boekje maken. Op de bovenverdieping is een expositieruimte, waar altijd een interessante expositie te zien is.

Voor openingstijden op zondag klik hier.

Wil je het Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur bezoeken? Verblijf met het gezin in de luxe Family Suite van Bed & Breakfast Monument076, op slechts 2,2 kilometer. Je kunt natuurlijk óók met onze elektrische Renault Twizy de omgeving verkennen…

Contactgegevens

Leeuwerik 8
4872 PH Etten-Leur
www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu


0
km
vanaf B&B Monument076

Direct Online Reserveren


Wilt u een kamer reserveren bij Bed & Breakfast Monument076? Dat kan gemakkelijk en snel online. Klik hiernaast op de knop “Reserveren” en vul de door u gewenste aankomst- en vertrekdatum in. U krijgt dan direct inzicht in de beschikbaarheid van de kamers en de tarieven. U kunt uw reservering online maken. Heeft u een vraag? Neem dan beslist even contact met ons op. Wij kijken er naar u te verwelkomen!

DIRECT RESERVERENSTEL EEN VRAAG
Bed & Breakfast Monument076 - Etten-Leur - Breda - B&B Suite 1 Family SuiteMOTI Museum of the Image

Cultureel
MOTI Museum of the Image in Breda - Adres & Openingstijden

Vincent van Gogh Huis in Zundert

Cultureel
Van Gogh Huis in Zundert - Vincent van Gogh in Brabant

Nederlands Drukkerij Museum

Cultureel
Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur / Adres & Openingstijden

Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara

Cultureel
Basiliek van de Heilige Agatha en Barbara

Streekmuseum Jan Ute Houten

Cultureel

Van Gogh Kerk Etten-Leur

Cultureel
Vincent-van-gogh-kerk-etten-leur-expositie-2-w950