Vincent van Gogh in Etten-Leur

In Etten, in 1881, nam Vincent van Gogh het besluit om kunstenaar te worden. Hier liet hij zich voor het eerst inschrijven als kunstenaar. Etten was het kantelpunt in zijn leven. Zijn ambitie om te gaan tekenen en schilderen wordt weer voelbaar gemaakt in de voormalige Nederlands Hervormde kerk in Etten-Leur.

Vincent van Gogh logeerde vele malen bij zijn ouders in Etten in 1876, 1878 en 1880. In 1881 woonde hij van april tot december in de niet meer bestaande pastorie achter de kerk bij zijn ouders. Toen begon hij verwoed te oefenen op zijn vaardigheden als tekenaar. Etten-Leur is dus met recht de plaats waar Van Gogh zijn carrière begon. Hier maakte hij voor het eerst écht werk van zijn kunstenaarsbestaan.

Vincent Van Gogh Kerk

De kerk lag Vincent na aan het hart. Het is de plek waar Vincents vader, Theodorus van Gogh, van 1875-1882 dominee was en waar Vincent zelf ook regelmatig kwam. Deze plek, tegenwoordig vooral in gebruik als raadzaal en trouwlocatie, biedt vanaf 20 december 2014 plaats aan een uitgebreide expositie over de band van de schilder met Etten.

Beleef de verhalen van Vincents Ettense periode in de Van Gogh Kerk. Van zijn liefde voor de Brabantse natuur en het boerenleven, via zijn onbeantwoorde hartstochtelijke liefde voor nicht Kee Vos tot zijn stormachtig vertrek vlak voor kerst 1881 na een hevige ruzie met zijn vader. U kunt deze episodes op diverse manieren beleven: via kleurrijke impressies op de raampartijen van de kerk, audiovisuele producties, rijk geïllustreerde verhaalpanelen en vitrines met historische artefacten en documenten.

Een bezoek aan de Van Gogh Kerk combineren met een verblijf in Bed & Breakfast Monument076? Bed & Breakfast Monument076 is gevestigd op slechts 100 meter afstand van de Van Gogh Kerk in het centrum van Etten-Leur.

Contactgegevens

Markt 4
4875 CE Etten-Leur
www.vangoghkerk.nl


0
meter
vanaf B&B Monument076
Direct Online Reserveren


Wilt u een kamer reserveren bij Bed & Breakfast Monument076? Dat kan gemakkelijk en snel online. Klik hiernaast op de knop “Reserveren” en vul de door u gewenste aankomst- en vertrekdatum in. U krijgt dan direct inzicht in de beschikbaarheid van de kamers en de tarieven. U kunt uw reservering online maken. Heeft u een vraag? Neem dan beslist even contact met ons op. Wij kijken er naar u te verwelkomen!

DIRECT RESERVERENSTEL EEN VRAAG
Bed & Breakfast Monument076 - Etten-Leur - Breda - B&B Suite 1 Family SuiteRestaurant O&O

Eten & Drinken
Restaurant O&O in Sint Willebrord

Bistro Het Lelijke Eendje

Eten & Drinken
Bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur / Adres & Openingstijden

Eetcafé Den Goesting

Eten & Drinken
Eetcafé De Goesting in Etten-Leur

Lo Stivale Ristorante Italiano

Eten & Drinken
Italiaans Restaurant Lo Stivale in Etten-Leur - Adres & Openingstijden

Mei Delicious

Eten & Drinken
Mei Delicious in Etten-Leur - Sushi Dim Sum Tepanyaki Restaurant

EetKavee De Belhamel

Eten & Drinken
EetKavee De Belhamel - Restaurant Eetcafé in Etten-Leur