Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Da’s veel meer dan “groen doen”. Wij hebben geen keurmerk. En ook niet de intentie om dit wel te voeren in de toekomst. Wat ons betreft gaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vooral over bewuste keuzes maken en DOEN. Zo hebben wij inmiddels ruim 95% van alle lampen in en om het pand voorzien van energiezuinige LED lampen. Maar minstens net zo bewust hebben we ervoor gekozen om de waterdoorvoer van de rainshowers niet te knijpen. Bam. Bij ons laat je gewoon lekker 8 liter per minuut over je hoofd storten. Een dynamisch spanningsveld tussen comfort, luxe en duurzaamheid. Keuzes maken. Naar eer en geweten. In het belang van het milieu, onze gasten en onszelf.

Op deze pagina tref je een overzicht aan van wat wij met onze kleinschalige Bed & Breakfast hebben geregeld en doen in relatie tot MVO. En wij staan altijd open voor goede adviezen en een pittige discussie!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - MVO - Bed & BreakfastRestauratie / Herbestemming


 • Met ons restauratieproject “Monument076” hebben we, in samenwerking met veel vrijwilligers en sponsoren, twee jaar hard gewerkt om een vervallen stuk erfgoed in originele staat terug te brengen en daarmee te behouden. Tevens is met de realisatie van de Bed & Breakfast en een woonomgeving invulling gegeven aan herbestemming van het pand.
 • Met ons restauratieproject “Monument076” hebben we, in samenwerking met veel vrijwilligers en sponsoren, twee jaar hard gewerkt om een vervallen stuk erfgoed in originele staat terug te brengen en daarmee te behouden.
 • De voortgang van de restauratie is in tekst en beeld vastgelegd in een online dagboek met als doel om kennis te delen en anderen te enthousiasmeren een bijdrage te leveren in het behoud van erfgoed.
 • Bij de restauratie is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en zijn ambachtslieden ingeschakeld voor bijv. het maken van de kozijnen (FSC hout) en de gevelrestauratie.
 • Bij het selecteren van vaklieden heeft de prioriteit gelegen bij het inschakelen van lokale partijen waar mogelijk.Milieu / Klimaat


 • In het gehele pand is 95% van de lichtvoorzieningen voorzien van energiebesparende LED lampen. Verlichting wordt alleen gebruikt wanneer dit functioneel noodzakelijk is en wij wijzen onze gasten actief op het beperken van energiegebruik middels informatie in de kamergids.
 • Het gehele pand is voorzien van Low-H2O radiatoren. Deze bevatten 90% minder water dan een plaatstalen radiator, zijn een stuk lichter en compacter en hebben een langere levensduur. Low H2O radiatoren verlagen de CO2-uitstoot van een gemiddelde woning met circa 1.000 kg per jaar.
 • Het gehele pand is voorzien van een WTW (warmte terugwin) installatie. Hiermee wordt de warmte uit de lucht van keuken en badkamers onttrokken en gebruikt om verse lucht voor te verwarmen alvorens deze in te blazen.
 • Alle buitenmuren zijn voorzien van voorzetwanden met 100 mm steenwol-isolatie met een isolatiewaarde van 2,85 en brandklasse B.
 • Waar mogelijk binnen de kaders van de monumentenstatus is HR++ glas geplaatst. Enkel glas is vervangen door speciaal energiezuinig monumentenglas.
 • De televisies in het pand zijn allen energiezuinige LED televisies.
 • Afval wordt zoveel mogelijk gescheiden aangeboden.
Bed & Breakfast Monument076 - Etten-Leur - Breda - B&B Suite 1 Family Suite
Bed & Breakfast Monument076 - Etten-Leur - Breda - B&B Suite 2 Deluxe Junior Suite

Direct Online Reserveren


Wilt u een kamer reserveren bij Bed & Breakfast Monument076? Dat kan gemakkelijk en snel online. Klik hiernaast op de knop “Reserveren” en vul de door u gewenste aankomst- en vertrekdatum in. U krijgt dan direct inzicht in de beschikbaarheid van de kamers en de tarieven. U kunt uw reservering online maken. Heeft u een vraag? Neem dan beslist even contact met ons op. Wij kijken er naar u te verwelkomen!

DIRECT RESERVERENSTEL EEN VRAAG