Bed & Breakfast

Welkom bij B&B Monument076!

Bed and Breakfast Monument076 is gevestigd in een karakteristiek monumentaal pand in het oude centrum van Etten-Leur. Het monumentale pand bestaat uit De oude ‘winkel van Jet van Ierssel’ en de ‘smederij van Van Ierssel’. Beiden zijn tussen 2013 en 2017 volledig en met heel veel liefde en aandacht gerestaureerd. Hierbij is zoveel mogelijk de balans gevonden tussen het behoud van authentieke details en het realiseren van modern wooncomfort met oog voor de huidige (milieu)voorschriften. De winkel en de smederij behoren inmiddels tot de karakteristieke gemeentelijke monumenten van Etten-Leur.

In het oude pakhuis achter de woning bevinden zich op de eerste en tweede etage 2 ruime kamers. In de voormalige smederij bevind zich een compleet ingericht appartement.

In onze mooie groene stadstuin is het genieten van de rust op ons terras of onder de overkapping.

Onze B&B is zeer geschikt voor fietsers, shoppers, culinaire avonturiers en zakelijke gasten.

Etten-Leur is een groot dorp, althans, zo voelt het. Met 44.000 inwoners is het een veelzijdige, gemoedelijke en gastvrije gemeente. Hier begon schilder Vincent van Gogh zijn artistieke carrière. 

In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen, vaak pal voor de deur. Met een gezellig en compleet winkelhart, diverse cafés, lunchrooms, restaurants, terrassen én een theater en bioscoop om de hoek is er altijd wel iets te beleven!